Rebasing & Reparatie

Wanneer is rebasing van uw prothese nodig?

Na verloop van tijd kan de conditie van de kaak veranderen. De kaak slinkt, waardoor er ruimte tussen uw kunstgebit en kaak komt. Hierdoor verandert de pasvorm van u prothese ook. Dit heeft tot gevolg dat het kunstgebit niet meer gelijkmatig op de kaak drukt waardoor er pijn, een loszittende porthese en breuk kan ontstaan. Gelukkit bestaat hier een oplossing voor laat uw kunstgebit bij ons rebasen.

 

Wat is rebasen?

Rebasen betekent niets anders dan opvullen. Wanneer er na controle blijkt dat uw gebitsprothese niet goed meer past, wordt er een afdruk van uw kaak gemaakt. Aan de binnenzijde van het kunstgebit wordt een soort voering van kunststof aangebracht waardoor de gebitsprothese weer goed aansluit op het tandvlees. Rebasing van een prothese is dus het opvullen van uw kunstgebit.

 

Laat u regel matig controleren

Het is goed om uw gebitsprothese en implantaten regelmatig te laten controleren op slijtage en pasvorm. Het slinken van uw kaken is een langzaam proces dat ongemerkt voorbij gaat. Hierdoor zou het kunnen dat uw prothese aan rebasing toe is zonder dat u dit door heeft. Laat uw gebitsprothese daarom regelmatig controleren.

 

Waarom is dit belangrijk

Om drie redenen: ten eerste blijft uw gebit beter op zijn plaats zitten, zodat er een kleinere kans is dat uw gebit breekt. Ten tweede hebt u een verminderde kans op drukplekken en dus iritatie en tot slot blijven er bij een goed opgevulde prothese minder voedselresten achter.

 

Hoe gaat een rebasing van uw prothese in zijn werk

Wanneer na controle blijkt dat de prothese niet goed meer aansluit op uw kaak, kunt u een afspraak maken. In de ochtend word er een afdruk gemaakt van u kaak waarna u aan het einde van de dag de prothese weer kunt ophalen. Houd er bij het maken van een afspraak rekening mee dat u een deel van de dag geen prothese heeft.

 

De kosten voor een rebasing van uw prothese

De kosten voor rebasing van een kunstgebit worden bij een volledige prothese voor 90% vergoed uit de basis verzekering.